BBB-website-home-balk-3.png
MEDIA
BBB-website-home-balk-3.png

DE KOERIER
'BAD BOYS' VERLATEN GEVANGENIS HHW

HEERHUGOWAARD - De gevangenis in Heerhugowaard en BadBoysBrand hebben de handen ineen geslagen. Het vervaardigen van kwalitatief unieke stoere producten, ontworpen en geproduceerd door gedetineerden.

Dat er arbeid wordt verricht in de gevangenis weten niet eens zoveel mensen. Zo ook in PI Heerhugowaard waar op diverse arbeidsafdelingen gedetineerden werkzaam zijn. De werkzaamheden variëren van het inpakken van pakketjes tot het vervaardigen van verkeersborden waar jij en ik dagelijks mee te maken hebben, maar waarvan wij eigenlijk totaal geen idee hebben waar deze producten nou eigenlijk vandaan komen. Daar komt vanaf nu verandering in. 

BadBoysBrand heeft een lijn ontworpen van handgemaakte producten met een rauw randje o.a. haardvuren, barbecues en tools waar vooral de aandacht wordt gelegd bij het laten meedenken en meebeslissen van de gedetineerden in de gehele productielijn en het onderdeel zijn van een merk. Voor de gedetineerden is dit een kans om zich tijdens hun gevangenschap bij te scholen en zich bijvoorbeeld te specialiseren tot metaalbewerker. Vaardigheden waar ze ook buiten de gevangenis, op de arbeidsmarkt, veel profijt van kunnen hebben.

Dhr. F. Douw, vestigingsdirecteur PI Heerhugowaard, is enthousiast over de samenwerking: „Ik ben zeer content over dit project. Wij kunnen nu op een creatieve manier aan de buitenwereld laten zien dat er echt een groot deel van de gevangenen aan het werk zijn voor een mooi merk waar zijzelf volledig hun ziel en zaligheid in kwijt kunnen. Op deze manier verloopt de re-integratie een stuk sneller, de gevangene kan weer wat positiefs betekenen voor de buitenwereld."

Dhr. B. van der Landen, bedenker van BadBoysBrand: „Wij hebben in het verleden al vaker opdrachten bij de gevangenis neergelegd. Pas nadat wij daar een rondleiding hadden gehad en alle mooie producten van de metaalafdeling voorbij zagen komen, ontstond het idee voor een samenwerking. Het is toch gewoon zonde als al deze producten nooit het daglicht zouden zien! Tevens bieden wij onze klanten de mogelijkheid om de gevangenis van binnen te zien tijdens het ophalen van hun aangeschafte BadBoysBrand product, wat voor vele natuurlijk een enorme belevenis is."


BBB-website-home-balk-3.pngBBB-website-home-balk-3.png

© 2014 - 2024 Bad Boys Brand | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel