BBB-website-home-balk-3.png
TIPS & TRICKS
BBB-website-home-balk-3.png

HOE ZET JE EEN GOEDE LAS?

De techniek van het lassen werd voor het eerst gebruikt bij de constructie van de ijzeren pilaar in Delhi, India, die rond 310 n. Chr. werd gebouwd en 5,4 ton woog.

Bij het lassen is het de kunst om materialen door druk en/of warmte te verbinden, waarbij het materiaal op de verbindingsplaats in vloeibare of deegachtige toestand wordt gebracht terwijl al of niet materiaal met ongeveer dezelfde samenstelling wordt toegevoegd, waarbij continuïteit ontstaat tussen de te verbinden delen. Als je deze kunst dus beheert kom je uit bij……...BadBoysBrand!

Dus hulde aan deze Indische helden van weleer. Dankzij deze pioniers van de lastkunst staan de producten van Bad Boys Brand zo stevig als een huis. Zelfs zo stevig als het……Taj Mahal.


BBB-website-home-balk-3.png

VLEES IN BIER MARINEREN GEZONDER?

BadBoysBrand, BBQ-en en Bier.

Vlees in bier marineren is gezonder. Vlees van de BBQ is enorm lekker, maar door hoge temperaturen komen er al snel schadelijke stoffen in het vlees terecht. Uit een onderzoek van de Universiteit van Porto blijkt dat de vorming van de schadelijke stoffen kan worden tegengegaan door het vlees eerst een uur of vier in donker bier te marineren. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens super lekker.

Nou dat is toch echt: Belachelijk, Bijzonder, Beter, Best, Boef, Baard?


BBB-website-home-balk-3.png

HOE MAAK JE EEN PERFECT FIKKIE?

Het blijft leuk, fikkie steken, maar hoe doe je dit nu het best? Je hebt waarschijnlijk al vaak genoeg je beste maten weggeduwd bij jouw Sparta (gate) omdat ze er in jouw ogen geen snars van kunnen. Om jou als echte Bad Boys Brand fan een forse voorsprong te geven, hierbij onze eerste Tips & Tricks.

Hoe steek je het beste vuurtje:
Iedereen kent natuurlijk Adrian Bejan (nee natuurlijk kennen wij die ook niet). Hij is hoogleraar werktuigbouwkunde op Duke University in de VS. Adrian heeft dus een studie gemaakt van hoe je het beste fikkie kan steken. Wat blijkt, als je de stapel hout even breed als hoog maakt, word je vuurtje het heetst en dus het mooist. Dus laat je gabbers maar lekker aanmodderen met een platte stapel die geen zuurstof krijgt vanaf de zijkanten of een hoge stapel die teveel zuurstof trekt maar die kouder is door het grote contactoppervlak met de lucht eromheen.


BadBoysBrand-Fan - Gabber = 1-0


BBB-website-home-balk-3.png

BESTE HOUT VOOR IN DE HAARD

Onze haarden zijn natuurlijk echt te gek om gewoon neer te zetten en er verder niets meer mee te doen. Maar ze komen natuurlijk echt tot leven als de fik erin gaat. Maar wat voor hout gebruik je dan?

Speciaal voor jullie hierbij een houtlijstje:


Berkenhout:
Een lichtere houtsoort. Het stookt gemakkelijk en heeft mooie vlammen. Het geeft trouwens maar weinig rook. Berkenhout is zeer geschikt voor een openhaard of kleine houtkachel.

Elzenhout:
Behoort tot de lichtere houtsoorten. Het brandt heel mooi en geeft veel warmte. Het hout brandt wel erg snel.

Eikenhout:
Een hardere houtsoort. Het brandt lang en heeft daardoor veel warmte. Het is raadzaam om dit hout te mixen met lichtere houtsoorten, daar het wat moeilijker brandt in een openhaard.

Beukenhout:
Is goed, hard haardhout. Het brandt mooi en traag. Het hout moet alleen wel lang drogen.

Essenhout:
Is met beukenhout te vergelijken, maar het brandt met een mooier vlammenspel. Essenhout is prima, taai haardhout dat langzaam brandt. Daarbij droogt het hout snel en is het makkelijk te kloven.


BBB-website-home-balk-3.png

LAAT JE BBQ ROOSTER WEER BLINKEN!

​Wat hebben Corona’s, BBQ-roosters en tequila’s gemeen? CITROEN!

Want met citroen wordt alles beter. Het rooster van je barbecue krijg je in een handomdraai schoon door er met een halve citroen over te wrijven. Snij een citroen doormidden en wrijf het rooster daarmee in. Ga er daarna even met een staalborstel overheen en je rooster is schoon.

BBB-website-home-balk-3.png

ZOUT MAAKT EEN STEAK TAAI?

Het klinkt zo makkelijk: een biefstukje bakken op de BBQ. En dat is het ook, zolang je maar onze Bad Boys Brand Tips & Tricks volgt.

Oké, onthoud dit stappenplan goed, print het uit of tatoeëer het op je onderarm. Je zult er geen spijt van krijgen.

- Het begint natuurlijk met een goede biefstuk. Bij ons achter staat een weiland vol met koeien maar dat gaf problemen met de boer. Dus hebben we besloten om onze biefstukken toch maar te kopen bij de plaatselijke keurslager.

- Je biefstuk moet wel eerst even op kamertemperatuur komen. Dan heb jij rustig even de tijd om je BBQ goed op te stoken. Als je hem direct de BBQ op knalt, schrikt hij zo erg dat hij direct een stuk minder lekker smaakt.

- Peper &  Zout, hierover kun je zo lekker discussiëren. Voor of na de BBQ? Zelf zijn wij voorstander van voor, maar niet te lang van tevoren want: FEIT: Zout maakt steak taai. Doe het zout er niet uren van tevoren op, want dan onttrekt het zout het vocht aan het vlees.


- Zoals zojuist al is aangegeven: je BBQ moet goed heet zijn. Dus geef je vrouw en kinderen eerst een worstje of vette hamburger. Hierdoor zal je BBQ nog beter gaan branden en is dan ook voor 100% ready voor jouw dikke biefstuk.

- Zodra je biefstuk op de BBQ ligt mag je hier niet meer bij vandaan, behalve bij echte noodsituaties (brand, meteorietinslag of Miss World die voor de deur staat om de weg te vragen) je moet namelijk de biefstuk regelmatig keren. Iedereen wil zijn biefstuk naar wens gebakken. Er zijn 4 verschillende bereidingsmogelijkheden:
• ‘rare’ (aangeschroeid, 1 minuut per kant)
• ‘medium rare’ (licht doorbakken, 1-2 minuten per kant)
• ‘medium’ (half doorbakken, 2-3 minuten per kant)
• 
‘welldone’ (koop dan geen biefstuk)
• Je kunt testen of de biefstuk naar jouw wens gebakken is door met een vleestang in de biefstuk te prikken en te kijken hoe gaar deze is.
• 
Als je de biefstuk van de BBQ haalt, leg hem dan even op een warm bord, de sappen kunnen zich dan goed verdelen. Dit geeft een malse en sappige smaak.
• Als laatste tip, je moet dit gewoon veel doen dan word je steeds beter en geef toe dat is natuurlijk geen straf!


BBB-website-home-balk-3.png

HOUTSKOOL VS BRIKETTEN

De kans is redelijk groot dat jij het afgelopen weekend hebt gebarbecued. Maar wat heb je dan gebruikt: Kolen of Briketten?

Hierbij wat informatie voor al onze BadBoys Fans en gebruik wat het beste bij jou past.
Houtskool, Briketten of………………


HOUTSKOOL
Waar komt Houtskool vandaan? Het oude beroep van kolenbrander bestaat in Nederland, België en Luxemburg niet meer. Houtskool wordt tegenwoordig vooral industrieel via droge distillatie gefabriceerd. Dat ging vroeger heel anders, namelijk door middel van zogenaamde kolenmeilers. Dat ging als volgt: er werd een flinke middenpaal rechtop in de grond gezet en daaromheen werden andere stammetjes gezet tot er een forse, bolle houtstapel stond. Die werd met aarde bedekt, waarna het binnenste van de kolenmeiler werd aangestoken. Door de gebrekkige luchttoevoer verbrandden alleen de vluchtige bestanddelen van het hout. Hierna blijft houtskool over waarmee zonder vlammen hoge temperaturen worden bereikt.

Wanneer gebruik je houtskool?
Gebruik houtskool in alle vlakbodem BBQ’s zonder kap (eventueel gemixt met briketten). Wacht met grillen totdat de bovenlaag van het houtskool een grijze aslaag heeft (dat duurt ca. 15 min).

Voordelen van houtskool
• Snelle ontbranding
• Hoge piektemperatuur na 20 minuten 500°C
• Maximale temperatuur na 80 minuten 700°C


Nadelen van houtskool
• Vuur van mindere kwaliteit
• Brandt snel op en daardoor gebruikt je meer
• Veroorzaakt asdeeltjes die op het eten terecht kunnen komen
• Na 100-140 minuten temperatuurafbouw tot 0°C
• Hoog asrestgehalte


BRIKETTEN
Briketten worden geproduceerd van resten uit de houtskoolproductie. Deze resten van de houtskool worden tot gruis vermalen en samengevoegd met vochtig maïsmeel. Het maïsmeel wordt als natuurlijk bindmiddel toegevoegd om er uiteindelijk briketten van te persen. Door het gebruik van de resten van loofhoutsoorten kan een vast koolstofgehalte worden gegarandeerd van minimaal 70%. Het resultaat is een schone zuivere verbranding met een hoog asrestgehalte. Deze asresten komen door de verbranding van het maïsmeel.

Wanneer gebruik je briketten?
Gebruik briketten in alle BBQ’s met kap (indirect BBQen). Met name de kogel BBQ’s. Wacht met grillen totdat de bovenlaag van de briketten een grijze aslaag heeft (dat duurt ca. 30 min).

Voordelen van briketten
• Lange gemiddelde temperatuur, de hitte wordt gelijkmatig verdeeld
• Maximale temperatuur na 80 minuten 600°C
• Briketten branden langer dan houtskool
• Langzame temperatuurafbouw na 110 minuten (tot 0°C na 170 minuten)
• De overgebleven briketten kan je bewaren voor de volgende keer

Nadelen van briketten
• Langzame ontbranding
• Hoog asrestgehalte

Maar het allerbeste resultaat wordt behaald met een mix van kolen en briketten.

BBB-website-home-balk-3.png

© 2014 - 2024 Bad Boys Brand | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel